انواع لوله پلی اتیلن امروزه در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که با رشد آنها، حوزه های کاربرد آنها افزایش نیز می یابد. امروزه این لوله های جدید جایگزین لوله های قدیمی بتنی و فلزی می شوند. لوله های پلی اتیلن انواع مختلفی دارد که می تواند در کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی لوله پلی اتیلن و ویژگی ها و کاربردها و انواع آن بپردازیم.
انواع مدل های لوله پلی اتیلن
از انواع لوله پلی اتیلن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- لوله پلی اتیلن تک جداره: این لوله ها که از انواع لوله پلی اتیلن پلیمر می باشند، در فشارهای 2 تا 40 بار در قالب لوله هایی با قطرهای مختلف استفاده می شوند. امروزه با توجه به سرعت بالای رشد این لوله ها، استفاده از این نوع لوله ها در شبکه های انتقال و توزیع آب کاربرد بیشتری دارد.
- لوله پلی اتیلن دوجداره کاروگیت: این لوله ها که با نام لوله های کاروگیت نیز شناخته می شوند، لوله هایی هستند که ظاهری حلقه حلقه دارند و دارای یک سطح صاف می باشند. از این نوع لوله ها برای جابجایی سیالات با ماهیت های فاضلاب اسیدی و بازی و همچنین پساب های مربوط به صنایع استفاده می شود.
- لوله پلی اتیلن اسپیرال: این لوله ها را می توان از انواع لوله پلی اتیلن دانست که مانند لوله های کاروگیت می باشند ولی از نظر سایز بندی که عموما در بازه 800 تا 3000 میلی متر ساخته می شوند، با آنها متفاوت هستند. این لوله ها از استحکام بالایی برخوردار هستند و آن را می توان تا ابعاد 6 متر طول با 3 متر طول دهنده خالص و تا قطر 3 متری طراحی و عرضه کرد.
ویژگی های انواع لوله پلی اتیلن
از مزیت های لوله های پلی اتیلن می توان گفت:
- مقاومت بالا
- مقاومت در برابر فشار
- مقاومت در برابر ضربه
- مقاومت در برابر سایش
- مقاومت در برابر کاهش و افزایش دما
- داشتن زاویه ی خمش
- کیفیت ساخت بالا
- اتصالات مناسب پلی اتیلن
- سهولت در حمل و نقل و جابجایی
- امکان نصب آسان و با سرعت بالا
- وزن پایین و مناسب
- مقاومت در محیط های مختلف اسیدی و بازی
- شعاع خمش بالا
پلی اتیلن ها چگالی بالا و تراکم زیادی دارند که باعث ایجاد ساختار پلاستیکی نسبتا سفت و ساختار بلورینی می شود. این لوله ها به علت ساختار زنجیره ای پلیمری که خطی تر و به هم نزدیک تر هستند، نیروهای مولکولی بیشتری داشته و در نتیجه استحکام کششی بیشتری دارند. همه این موارد سبب می شود تا انواع لوله پلی اتیلن بتواند انتخاب مناسبی برای بکارگیری در پروژه های مختلف باشد.
لیست قیمت انواع لوله پلی اتیلن
در قیمت گذاری لوله های پلی اتیلن فاکتورهای مختلفی وجود دارد. از جمله این فاکتورها در قیمت گذاری لوله های پلی اتیلن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مدل های مختلف لوله پلی اتیلن
- جنس مواد اولیه
- سایز های مختلف این لوله ها
- بازه فشار قابل تحمل انواع لوله پلی اتیلن
- خرید مستقیم از کارخانه یا واسطه
- واحد و متراژ لوله های پلی اتیلن
- نوسانات قیمت های ارز
- قیمت جنس مواد اولیه
- متعلقات احتمالی برای لوله ها
- ضخامت لوله ها
جهت اطلاع از بروزترین قیمت های لوله پلی اتیلن به این صفحه مراجعه کنید.
با توجه به اینکه لوله های پلی اتیلن یکی از مهمترین مصالح مصرفی برای شهرها و روستاها در کشور است، این لوله ها در ابعاد مختلف طراحی و ویژگی های مختلفی دارند که این مورد نیز می تواند بر قیمت ها اثرگذار باشد. همچنین نوسان قیمت مواد پلی اتیلن در بورس و عواملی از این دست سبب می شود تا قیمت ثابتی برای برخی از مدل های این لوله ها وجود نداشته باشد که برای دریافت قیمت دقیق باید با شرکت های تولید کننده و سفارش دهنده در تماس بود.
آشنایی با مفهوم پلی اتیلن
پلی اتیلن ها از انواع پلیمرهای گرمانرم هستند. این مواد سنتز شیمیایی هستند که معمولا از ترکیب شدن نفت خام و گازهای طبیعی ایجاد می شوند. از نام های این ماده می توان به Polythene و Polyethylene اشاره نمود که به اختصار PE نامیده می شوند. این ماده از پلیمریزاسیون (نوعی واکنش شیمیایی بین مولکول ها) گاز اتیلن ایجاد می شوند. این مولکول زنجیره ای بلند از کربن دارد و به هر اتم کربن آن دو اتم هیدروژن متصل شده است.
اگر نمیدانید لوله پلی اتیلن چیست به این صفحه مراجعه کنید
امروزه موارد استفاده از پلی اتیلن ها را می توان در ترموپلاستیک ها، الیاف، لوله و فیلم ها مشاهده نمود. این پلی اتیلن ها خود به انواع مختلفی بر اساس چگالی تقسیم بندی می شوند که این چگالی های مختلف می تواند در ساخت وسایل گوناگونی کاربرد داشته باشد. به عنوان مثال پلی اتیلن با وزن مولکولی بالا (UHMWPE) می تواند در ساخت جلیقه ضد گلوله یا ساخت مفاصل و یا پلی اتیلن مقاوم به گرما (PERT) برای ساخت لوله های آب گرم اشاره نمود.
مشخصات لوله پلی اتیلن
لوله های پلی اتیلن که معمولا ظاهری مشکی رنگ، با خط های آبی رنگ هستند و یا زرد رنگ هستند که هر کدام از این رنگ ها نشان دهنده کاربرد متفاوتی هستند. این لوله از جنس پلیمر مصنوعی است که با توجه به ساختار متفاوتی که دارد، ویژگی ها و مزایای مجزایی نسبت به دیگر لوله ها دارد.
این لوله از ماده ای به همین نام ساخته می شود. این ماده را از واکنش پلیمریزاسیون واحدهای اتیلن به وجود می آورند که این پلی اتیلن ها خود از خانواده پلی اولفین ها می باشند و ماده تشکیل دهنده پلاستیک، لوله ها و اتصالات گازرسانی و آبرسانی می باشند. لوله پلی اتیلن را می توان از لوله های جدید معرفی نمود که جایگزین خوبی برای لوله های بتنی، فلزی و چدنی می باشند. خود این لوله های پلی اتیلن به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که در این مقاله در قسمت های جلوتر به توضیح هر کدام می پردازیم.
کاربردهای لوله پلی اتیلن
همانطور که گفتیم، انواع لوله پلی اتیلن ساختارهای مختلفی نسبت به لوله های معمولی دارند که این سبب می شود تا ویژگی ها و مزیت های مختلفی داشته باشند که در ادامه به ذکر آنها خواهیم پرداخت. به همین دلیل کاربرد آن رو به گسترش بوده و می توانیم شاهد کاربری های جدیدی نیز برای این لوله ها با رشد آنها باشیم.
لوله پلی اتیلن با چگالی بالا از انواع لوله پلی اتیلن در زمینه های مختلف صنعتی، شهری، در حفاری ها و کشاورزی و دریایی بکار گرفته می شود. این کاربرد می تواند در وضعیت های مختلفی مثل کاربرد در سطح زمین، حالت مدفون، سطوح زیر دریا، شناور در دریا. از کاربردهای انواع لوله پلی اتیلن همچنین می توان به استفاده در شبکه های آبرسانی، شبکه های فاضلاب در مقیاس روستایی و شهری، در شبکه های انتقال گاز، سیستم های مایعات و سیالات صنعتی، شبکه های زهکشی، در کشاورزی و در سیستم آبیاری قطره ای، پوشش کابل های برق، کانال های تهویه، سیستم های لایروبی، کابل های مخابراتی و فیبر نوری و انتقال پسماند ها اشاره نمود.